Sari la conținut

Prajitoria Buimac Guatemala Las Amapolas 250gr cafea boabe proaspat prajita

49,99lei

SKU: kfa-PBgtmla2 Categorii: , Etichete: , , , , ,

Prajitoria Buimac Guatemala Las Amapolas cafea boabe proaspat prajita, ambalata la pungi kraft de 250 grame.Cultivarea cafelei in Guatemala a inceput in 1750, dar a devenit importanta de abia in 1856 cand inventia colorantilor chimici a redus cererea pentru indigo. Cu tinuturi muntoase nevulcanice, Huehuetenango, cuvant de origine Azteca, ce inseamna taram al strabunilor, detine unele dintre fermele de cafea de la cea mai mare altitudine a tarii. Las Amapolas e una dintre cele mai izolate regiuni a Guatemalei, unde arbustii de cafea sunt expusi la soare puternic pe timpul zile alternand cu nopti friguroase si umede, care genereaza un produs complex aromatic, apreciat si cautat in intreaga lume.Origine cafea: GuatemalaRegiune: HuehuetenangoFerma: cooperativa de ferme mici si mediiVarietal: Caturra, Typica, Bourbon, CatuaíProcesata prin spalareAltitudine: 1350 – 2000 mSezon:20Note aromatice: Sweet • Chocolate • Winy Dark Berries (note trader)Prajire medieȚară de origine: RomâniaGuatemala este o țară fascinantă cu culturi indigene bogate și habitate naturale uimitoare. Cele mai izbitoare caracteristici ale peisajului său sunt cei 37 de vulcani, mulți dintre ei fiind încă activi. Acești vulcani nu sunt doar atrăgători de descoperit pentru călători, dar alcătuiesc caracterele distincte care se găsesc în cafeaua din Guatemala. Situată în nord-vest, la granița cu Mexicul, Huehuetenango a devenit una dintre cele mai cunoscute zone de cultivare a cafelei din țară.Numele „Huehuetenango” provine din limba istorică aztecă Nahuatl și se traduce prin „locul strămoșilor”. Altitudinea în această zonă ajunge de la 300 la 3.850 de metri, creând condiții ideale de microclimat pentru cultivarea cafelei. Cu toate acestea, această cafea este cultivată doar pe versanții munților, care variază de la 1.350 la 2.000 de metri, clasificând această cafea pentru gradul strict de boabe tari (SHB).Datorită cotei mari, aceste boabe cresc mai încet decât de obicei și dezvoltă o densitate mai mare, formând un miez foarte dur. Acest lucru este favorizat prin expunerea intensă la soare în timpul zilei, în timp ce vânturile reci și umede răcesc zona noaptea. Odată cu densitatea mai mare vine și o abundență complexă de arome citrice și fructuoase, care fac ca cafeaua de la Huehuetenango să se claseze drept una dintre cele mai bune cafele gourmet din lume. Suntem mândri să vă oferim Lista noastră specială + selecția Beisler Las Amapolas dintr-una dintre zonele îndepărtate ale Guatemala.

Brand

Magazin