Sari la conținut

Cave de Quinsac Clairet de Quinsac Bordeaux Clairet – Vin Rose Sec – Franta – 0.75L

25,20lei

SKU: btlc-5964 Categorii: , , Etichete: , , , , , , ,

La sfarsitul Razboiului de o suta de ani, dupa 300 de ani de ocupatie, batalia de la Castillon i-a fortat pe englezi sa capituleze. Cu toate acestea, trei secole de prezenta engleza in Aquitania au favorizat exportul de vinuri pe piata britanica. In 1950, Emile Peynaud a elaborat Clairet, iar Pivnita Quinsac a devenit creatorul denumirii Bordeaux Clairet si Capitale du Clairet. Quinsac este considerat capitala denumirii Bordeaux Clairet. Produs din aceiasi struguri ca si vinul rosu de Bordeaux (Merlot, Cabernet Franc si Cabernet Sauvignon), Clairet are o macerare scazuta, intre 6 si 48 de ore, dand acestor vinuri putina culoare, putin incarcate de taninuri, mai flexibile si foarte aromate. Cave de Quinsac Clairet de Quinsac Bordeaux este realizat dintr-un amestec de 90% Merlot si 10% Cabernet Sauvignon. Macerare traditionala la temperatura scazuta de 24 pana la 48 de ore si sangerare in cuva de unde si termenul de „vin picaturat”. Culoare: roz stralucitor intens, cu accente de cires. Miros: fin si fructat cu note de zmeura si agrise. Gust: atacul este carnos, bine echilibrat cu arome frumoase. Proaspat si crocant, exista o lungime buna cu note de fructe rosii. Un finisaj marcat de prospetime. Temperatura de servire: 10-12 C. Asocieri gastronomice: aperitive, peste sau pasare la gratar, carne gatita, mancare picanta asiatica, gratar, salate de vara.

Brand

Magazin