Sari la conținut

Etolia Excelso Nariño Las Taguas 1kg cafea boabe proaspat prajita

114,99lei

Etolia Excelso Nariño Las Taguas este cafea boabe proaspat prajita, de origine columbiana, 100% Arabica, aromata si savuroasa. Sortiment: Colom

SKU: kfa-ETLcolEXNARLT1 Categorii: , Etichete: , , , , ,

Etolia Excelso Nariño Las Taguas este cafea boabe proaspat prajita, de origine columbiana, 100% Arabica, aromata si savuroasa. Sortiment: Colombia washed Arabica Excelso EP Nariño Las Taguas, recolta 20/21, scor SCA 84.Cantitate: 1kg cafea boabe proaspăt prăjităTRANSPORT GRATUITAciditate: 4/5Corp: 4/5Aroma: 4/5Frumusetea naturala a Columbiei se intinde pe o diversitate geografica impresionanta: doua oceane, munti acoperiti de zapada si ghetari, deserturi nesfarsite, dar si bazinul Amazonului. In vestul tarii, unde domina lanturile muntoase ale Anzilor Cordilieri, gratie proximitatii lor fata de Ecuator, se formeaza mai multe microclimate ideale pentru cresterea cafelei.Zona Nariño este situata in sud-vestul Columbiei, unde muntii merg in paralel cu oceanul Pacific, si este cunoscuta pentru activitatea vulcanica – de-a lungul secolelor, cinci vulcani au dat nastere unor soluri extrem de bogate si fertile, unde se afla astazi mai multe plantatii de cafea aflate la unele din cele mai mari altitudini din lume. Aceste altitudini mari din Nariño permit cireselor de cafea sa se dezvolte gradual, maturizandu-se incet, rezultand intr-o calitate exceptionala a cafelei si o reputatie deosebita a fermelor locale.Excelso este o denumire de categorie folosita pentru cafeaua exportabila columbiana, fara legatura cu varietatea sau profiul gustului. EP (European Preparation) arata faptul ca boabele verzi sunt sortate manual pentru a inlatura orice boabe cu defect sau corpuri straine. Cafelele Excelso au boabe mari, insa o idee mai mici fata de cele din gama Supremo, fiind screen size 15-16, fata de Supremo care sunt 17.Cafeaua columbiana este sortata inainte de a fi expediata catre vanzatori, asadar este posibili ca boabele de Supremo si Excelso sa fie culese din aceeasi planta, dar ulterior sa fie sortate dupa marime. Excelso este cel mai mare volum exportat de cafea si contine boabe de la medii la mari si cateva boabe peaberry.- EP (European Preparation) – boabele verzi sunt sortate manual pentru a inlatura orice boabe cu defect si corpuri straine.Origine: ColombiaRegiune: Las Taguas, Nariño Altitudine: 2200 m Gust: Complex, dulce, fructat, de mango si coacaze negre,Corp: Fin si delicatNote: Licoroase, de vinCorp: Mediu, catifelatAciditate: Medie, fructataPrajire: Mediu CityCiteste despre Plantatii de cafea: Columbia

Brand

Magazin