Sari la conținut

Etolia Indonesia Sumatra Mandheling Organic 1kg cafea proaspat prajita boabe

94,99lei

Etolia Indonesia Sumatra Mandheling este cafea boabe proaspat prajita, 100% Arabica. Sortiment: Indonesia Sumatra Mandheling, semi-washed, Grade 1, tr

SKU: kfa-ETLindsmMNH1 Categorii: , Etichete: , , , , , ,

Etolia Indonesia Sumatra Mandheling este cafea boabe proaspat prajita, 100% Arabica. Sortiment: Indonesia Sumatra Mandheling, semi-washed, Grade 1, triplu aleasa, recolta 18/19, scor SCA 83,50. Plantatiile indoneziene beneficiaza de sol vulcanic, ideal pentru cresterea cafelei, iar insulele Sumatra, Sulawesi si Java nu fac exceptie. Aproximativ 15% din cafeaua crescuta in Indonezia este Arabica. Cafeaua Sumatra Mandheling este crescuta pe versantul muntelui Leuser, in apropiere de portul Padang, in regiunea Balak, situata in zona central-vestica a Sumatrei.Metoda unica folosita in Sumatra da cafelei un corp foarte plin si un gust intens, cu note ierboase si usor picante. Aceasta metoda de decorticare cu apa traditionala in Sumatra se numeste Giling Basah si curata pulpa ciresei de cafea la un continut de umiditate de aproximativ 50%, fata de alte procesari washed care fac decorticarea la un continut de umiditate de 10-12%. Acest proces unic ii ofera cafelei un profil consacrat (aciditate scazuta si un gust bogat care persista pe palat, cu note de ciocolata). Boabele verzi au o culoarea unica, usor maronie.Aciditate 4/5, Corp 4/5, Aroma 4/5Regiune: Batak, Sumatra, AcehAltitudine: 760 – 1520mVarietate: Catimor, TypicaPerioada Recolta: iunie – decembrieProcesare: decorticare washed, uscare la soareAroma: picanta, lemnoasaNote: de piper verdeGust: usor fructata Corp: slab Aciditate: fructataPrajire: Mediu CityCiteste despre Plantatii de cafea: Indonezia

Brand

Magazin