Sari la conținut

Vin rosu sec, Irpinia Aglianico DOC, Cantine di Marzo, 0.75L, 13% alc., Italia

49,83lei

SKU: aco-4415 Categorii: , , Etichete: , , , , , , , ,

Irpinia Aglianico DOC Cantine di Marzo este un vin roșu care se înscrie în categoria vinurilor seci. Provine din Italia țara cu cea mai vastă varietate de stiluri individuale de vin. Potrivit legendei în îndepărtatul an 1647 Scipione di Marzo strămoșul familiei a părăsit orașul natal San Paolo Belsito pentru a scăpa de ciuma care a năvălit în Europa refugiindu-se în Tufo. Tradiția spune că a adus cu el strugurii unei vițe străvechi pe coasta regiunii Campania numită Greco di Nola. De-a lungul secolelor strugurii s-au adaptat perfect dealurilor din Tufo cu pământul lor unic bogat în minerale în special sulf care conferă vinului o mineralitate deosebită.  Prin urmare Scipione di Marzo este considerat drept creatorul faimosului vin roșu sec Irpinia Aglianico DOC Cantine di Marzo .  Cantine di Marzo a fost înregistrată în mod oficial ca fiind cea mai veche cramă din regiunea Campania și una dintre cele mai vechi din sudul Italiei .  Irpinia Aglianico DOC Cantine di Marzo este o expresie de succes a unuia dintre cele mai vechi și mai istorice soiuri de struguri indigene din sudul Italiei: Aglianico. Strugurii provin din podgoriile situate pe teritoriul Tufo un cătun al Santa Lucia. Recoltarea este realizată manual la sfârșitul lunii octombrie. Vinul este învechit timp de șase luni în pivnițe înainte de a fi îmbuteliat. Descriere organoleptică:  Miros: note intense și complexe de fructe de pădure coapte la care se adaugă arome de condimente dulci. Gust: gustul este caracterizat de prospețime și aromă. Este echilibrat intens și persistent. Aspect: un vin strălucitor de culoare roșu rubin și consistent.  Asociere culinară: deosebit de potrivit cu vânat și brânzeturi maturate; se potrivește foarte bine și cu preparatele în sos. În Irpinia patria sa se bea adesea alături de carne la grătar și ciuperci porcini precum și alături de diverse mezeluri locale precum soppressata sau capocollo. Temperatura de servire: 16-18°C.

Brand

Magazin