Sari la conținut

Vin alb sec, Clementin de Pape Clement Pessac-Leognan, 0.75L, 14% alc., Franta

255,73lei

SKU: aco-3238 Categorii: , , Etichete: , , , , , , ,

Clémentin de Pape Clément Pessac-Léognan este un vin alb vintage care intră în categoria vinurilor seci. Provine din Franța țară ce se mândrește cu o mulțime de factori care o mențin în lumina reflectoarelor: diversitatea geografică o mulțime de soiuri nobile legate de zone specifice mândria istorică și tradiția. Își are originea în inima regiunii Pessac-Léognan renumită pentru echilibrul suav de vigoare și finețe cu unicitatea vinurilor. Situate la sud de Bordeaux și beneficiind de clima oceanului temperat solurile sunt compuse în principal din pietriș nisip și argilă  toate acestea creând o expresie tipică a acestui vin. Strugurii din care a luat naștere Clémentin de Pape Clément Pessac-Léognan au fost recoltați în anul 2016 motiv pentru care acest vin alb are un gust unicat plin de savoare iar sticla în care se prezintă este plină de profunzime căci pe eticheta ei este scris anul în care au fost recoltați strugurii: 2016. Este obținut din trei soiuri de struguri: Muscadelle Sauvignon Blanc și Sémillon. Cu o concentrație alcoolică de 14% estetica dominantă a vinului Clémentin de Pape Clément Pessac-Léognan este dată de de stilul său elegant de culoarea sa galben-aurie limpede și strălucitoare cu reflexii verzi și de design-ul armonios. Acest vin prezintă arome complexe îmbietoare de ananas piersică cimbru sălbatic fiind echilibrat de note florale definite la care se adaugă note ușor picante. În ceea ce privește gustul vinul Clémentin de Pape Clément Pessac-Léognan prezintă o savoare unică datorită aromelor de fructe proaspete împletite armonios cu o ușoară aciditate și cu note ușor picante. Gustul este intens și dens iar finish-ul lung prezintă o aciditate echilibrată. Temperatura sa ideală de degustare este de 10 ° C. În ceea ce privește contextul gastronomic Clémentin de Pape Clément Pessac-Léognan poate fi asociat cu aperitive fructe de mare brânzeturi și carne de pasăre.

Brand

Magazin